pondělí 27. února 2017

Recenze: Rezistence




Autor: Veronica Rothová

Žánr: sci-fi

Rok vydání: 2016

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 352





Obsah:
Potom co Jeanine v čele sečtělosti na konci prvního dílu zaútočila na Odevzdané, přišla Tris o oba rodiče. Jeanine má za cíl zničit všechny Divergentní, nikdo ale netuší proč vlastně.
Tris s Tobiasem se tak ocitají v neustálém nebezpečí. K jejich radosti musí navíc spolupracovat s nenáviděným Tobiasovým otcem. Do toho se přidá ještě trochu tvrdohlavosti a je z toho celkem problém.

neděle 19. února 2017

Recenze: Illuminae



Autor: Amie Kaufmanová, Jay Kristoff

Žánr: sci-fi, fantasy

Rok vydání: 2016

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 599




Obsah:
Píše se rok 2575, na planetu Kerenza IV. brutálně zaútočí vesmírné lodě nadnárodní korporace BeiTech. Tisíce lidí je na místě mrtvých. Kdo může, utíká, několik stovek šťastlivců se dostane na jednu ze tří evakuačních lodí, na Alexandra, Hypatii, nebo Koperník. Tyto tři lodě mají za cíl dostat se do bezpečí na stanici Heimdall, která je na duhé straně vesmíru. Jenže BeiTech se nehodlá vzdát bez boje a vysílá proto svou loď Lincoln, která má jediný cíl. Zničit plavidla SPS, nezanechat po nich jediný atom.

neděle 5. února 2017

Recenze: Než jsem tě poznala




Autor: Jojo Moyesová

Žánr: román

Rok vydání: 2013

Nakladatelství: Ikar

Počet stran: 408



Obsah:
Louisa Clarková si žije naprosto obyčejný život. Pracuje v malém bistru U Mazané houstičky a miluje to tam. Když se ale majitel bistra a její dlouholetý přítel rozhodne odjet do ciziny a bistro zavřít, musí Lou a její rodina čelit nedostatku financí. Lou se proto začne poohlížet po jiné práci až se na ni nakonec usměje „štěstí“.

pátek 3. února 2017

Přečteno #3: Leden 2017

Čas utíká jako voda a už je tady únor...
Leden byl v mém případě ke knížkám velmi krutý a já tak zvládla sotva 2 a půl... Mohlo za to především pololetí, ale nebyl to jediný důvod. Celkem jsem teda přečtla žalostných 613 stránek, což je v porovnání s předchozími měsíci méně než polovina. 

Jako první jsem dočetla recenzní knihu Dračí nevěsta. I když jsem se do ní ze začátku nemohla začíst, nakonec mě mile překvapila. Je o Sanje, která je sirotek a rychtář ji proto chce obětovat drakovi, ale co když bude všechno jinak? Podrobnější popis najdete v recenzi (tady)